Salatalık Turşusu Malzemeleri(5 kg için)

  • 2,5 kilo kornişon salatalık 
  • 2 yemek kaşığı nohut
  • 1 yemek kaşığı tane karabiber
  • 1 kase ayıklanmış sarımsak 
  • 1 demet dereotu  

Suyu için:

  • 6 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 4 su bardağı sirke 
  • 3 yemek kaşığı şeker

Hazırlanışı 

  • Malzemeleri temizleyin. Önce 5 kiloluk bidonun dibine tane karabiber ve nohudun yarısını yerleştirin.
  • Biraz sarımsak atın. 1 demet dereotunun yarısını da bidonun dibine koyun. Veya  maydanoz ile de yapabilirsiniz.
  • Aralarına sarımsak atarak salatalıkları yerleştirin. 2 parmak boşluk kalıncaya kadar sıkıca doldurun.  
  • Ardından tuzu, şekeri, sirkeyi ekleyin. Nohut ve tane karabiberleri atın. Kalan dereotu ile de üzerini kapatın. Geri kalanını ise içme suyu ile doldurun.
  • Bidonu sıkıca kapatın. İçindeki şeker ve tuz eriyene kadar birkaç kez ters yüz edin.
  • Serin bir yere bırakın. İlk 3-4 gün olası taşma, sızma olma ihtimaline karşı altına bir tepsi koyun.
  • 1 gün sonra sararmaya başlar. 10.günden sonra yenilecek kıvama gelir. Durdukça ekşiyip lezzetlenip özleşeceği için en az 15 gün bekleyiniz. 
Afiyet Olsun😊😋 



0 Yorumlar