Salatalık Turşusu Malzemeleri(5 kg için)
- 2,5 kilo kornişon salatalık
- 1 yemek kaşığı tane karabiber
- 1 kase ayıklanmış sarımsak
Suyu için:
- Malzemeleri temizleyin. Önce 5 kiloluk bidonun dibine tane karabiber ve nohudun yarısını yerleştirin.
- Biraz sarımsak atın. 1 demet dereotunun yarısını da bidonun dibine koyun. Veya maydanoz ile de yapabilirsiniz.
- Aralarına sarımsak atarak salatalıkları yerleştirin. 2 parmak boşluk kalıncaya kadar sıkıca doldurun.
- Ardından tuzu, şekeri, sirkeyi ekleyin. Nohut ve tane karabiberleri atın. Kalan dereotu ile de üzerini kapatın. Geri kalanını ise içme suyu ile doldurun.
- Bidonu sıkıca kapatın. İçindeki şeker ve tuz eriyene kadar birkaç kez ters yüz edin.
- Serin bir yere bırakın. İlk 3-4 gün olası taşma, sızma olma ihtimaline karşı altına bir tepsi koyun.
- 1 gün sonra sararmaya başlar. 10.günden sonra yenilecek kıvama gelir. Durdukça ekşiyip lezzetlenip özleşeceği için en az 15 gün bekleyiniz.
Afiyet Olsun😊😋
0 Yorumlar