İrmikten Bahar Dondurması Tarifi
İrmikten Bahar Dondurması Malzemeleri
- 1 litre süt
- 11 çorba kaşığı toz şeker
- 12 çorba kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı(Tepsiyi yağlamak için)
Çikolata Sosu İçin:
- 2 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 fincan şeker
- 1 fincan süt
- 1 fincan su
Hazırlanışı
- Süt, şeker ve irmiği tencereye alıp çırptıktan sonra koyulaşana kadar pişiriyoruz.
- Pişince vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.
- Kare veya dikdörtgen bir borcam kabını tereyağı ile yağlayıp, içerisine irmikli tatlıyı döküyoruz.
- Spatula ile tatlının üzerini düzenleyip dondurucuda 3-4 saat bekletiyoruz.
Çikolata Sosunun Hazırlanması
- Bütün malzemeyi derince bir kabın içerisine alıp, pürüzsüz olana kadar karıştırıp, ocağa alıyoruz.
- Sos kıvamını alana kadar pişiriyoruz.
- Dondurma halini alan tatlımızı dolaptan alıp keserek servis tabaklarına pay ettikten sonra üzerine çikolata sosunu döküyoruz.Tatlımız bu haliyle servise hazır.
- Eğer isterseniz çikolata sosunu, dondurucuya atmadan evvel tatlının üzerine döküp, birlikte dondurulmak suretiyle de servis yapabilirsiniz. Üzerine fındık, fıstık ve benzer kuruyemişler ilave ederseniz lezzetine lezzet katmış olursunuz.
Afiyet Olsun😊😋
0 Yorumlar