İrmikten Bahar Dondurması Malzemeleri

  • 1 litre süt
  • 11 çorba kaşığı toz şeker
  • 12 çorba kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı(Tepsiyi yağlamak için)

Çikolata Sosu İçin:

  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 fincan şeker
  • 1 fincan süt 
  • 1 fincan su

Hazırlanışı

  • Süt, şeker ve irmiği tencereye alıp çırptıktan sonra koyulaşana kadar pişiriyoruz.
  • Pişince vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.
  • Kare veya dikdörtgen bir borcam kabını tereyağı ile yağlayıp, içerisine irmikli tatlıyı döküyoruz.
  • Spatula ile tatlının üzerini düzenleyip dondurucuda 3-4 saat bekletiyoruz.

Çikolata Sosunun Hazırlanması

  • Bütün malzemeyi derince bir kabın içerisine alıp, pürüzsüz olana kadar karıştırıp, ocağa alıyoruz.
  • Sos kıvamını alana kadar pişiriyoruz.
  • Dondurma halini alan tatlımızı dolaptan alıp keserek servis tabaklarına pay ettikten sonra üzerine çikolata sosunu döküyoruz.Tatlımız bu haliyle servise hazır.
  • Eğer isterseniz çikolata sosunu, dondurucuya atmadan evvel tatlının üzerine döküp, birlikte dondurulmak suretiyle de servis yapabilirsiniz. Üzerine fındık, fıstık ve benzer kuruyemişler ilave ederseniz lezzetine lezzet katmış olursunuz.

Afiyet Olsun😊😋

 

0 Yorumlar