Alman Pastası Tarifi
![]() |
Alman Pastası |
Alman Pastası Malzemeleri
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için:
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Üzeri için:
- Pudra şekeri
Alman Pastası Hazırlanışı
- Krema için süt, yumurta, şeker, un ve nişastayı çırpın ve devamlı karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tereyağını ve vanilyayı ekleyin. Üç dakika kadar çırpın ve soğumaya bırakın.
- Pastanın keki için yumurta ve şekeri, karıştırma kabına alıp yumurtalar köpürünceye kadar çırpın.
- Yağ, süt, yoğurt, un ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırın. Kelepçeli kalıbınızı tereyağı ile yağlayıp biraz un serpiştirin.
- Hazırladığınız kek hamurunu tepsiye dökün ve önceden ısıttığınız 180 derece fırında pişirin.
- 30 dakika sonra kekinizi fırından alın ve soğuyunca ortadan ikiye kesin.
- Kestiğiniz kekin yarısını servis tabağına alıp, üzerine kremayı yayın. Diğer parçayı da üzerine kapatın.
- Üzerine pudra şekeri serpiştirip 2-3 saat dolapta bekletiniz.
Alman pastamız hazırdır afiyet olsun😊😋
0 Yorumlar