alman pastası tarifi
Alman Pastası

Alman Pastası Malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için:

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 paket vanilya


Üzeri için: 
  • Pudra şekeri

Alman Pastası Hazırlanışı

  • Krema için süt, yumurta, şeker, un ve nişastayı çırpın ve devamlı karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tereyağını ve vanilyayı ekleyin. Üç dakika kadar çırpın ve soğumaya bırakın.
  • Pastanın keki için yumurta ve şekeri, karıştırma kabına alıp yumurtalar köpürünceye kadar çırpın.
  • Yağ, süt, yoğurt, un ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırın. Kelepçeli kalıbınızı tereyağı ile yağlayıp biraz un serpiştirin.
  • Hazırladığınız kek hamurunu tepsiye dökün ve önceden ısıttığınız 180 derece fırında pişirin.
  • 30 dakika sonra kekinizi fırından alın ve soğuyunca ortadan ikiye kesin.
  • Kestiğiniz kekin yarısını servis tabağına alıp, üzerine kremayı yayın. Diğer parçayı da üzerine kapatın. 
  • Üzerine pudra şekeri serpiştirip 2-3 saat dolapta bekletiniz.
Alman pastamız hazırdır afiyet olsun😊😋

0 Yorumlar