Fıstıklı Tel Kadayıf Tarifi
Tel Kadayıf

Tel Kadayıf Malzemeleri

  • Yarım kilo çiğ kadayıf
  • 250 gram tereyağı veya margarin
  • 250 gram antep fıstığı, ceviz veya fındık 
  • 750 gram şeker
  • 4 bardak su

Tel Kadayıf Hazırlanışı

  • Çiğ kadayıf ufalanıp dağıtılır.
  • 200 gram yağla tepsi yağlanır. 
  • Kadayıf ikiye ayrılarak yarısı tepsiye dağıtılıp bastırılır. 
  • Dövülen fıstığın hepsi tepsinin üzerine dağıtılır. 
  • Kalan kadayıf üzerine bastırılarak yerleştirilir ve orta sıcaklıktaki fırında üzeri kızarana kadar (20 dakika) pişirilir.
  • Şeker soğuk suda eritilip, küçük bir limon sıkılarak kaynatılır. 
  • Kıvama gelince kısık ateşte bekletilir. 
  • Kadayıfın üzerine şerbet eşit şekilde dökülüp soğumaya bırakılır. 
  • Kare veya dikdörtgen şeklinde kesilerek servis yapılır.
Tel Kadayıfımız hazırdır afiyet olsun😊😋

0 Yorumlar