 |
Tel Kadayıf |
Tel Kadayıf Malzemeleri
- 250 gram tereyağı veya margarin
- 250 gram antep fıstığı, ceviz veya fındık
Tel Kadayıf Hazırlanışı
- Çiğ kadayıf ufalanıp dağıtılır.
- 200 gram yağla tepsi yağlanır.
- Kadayıf ikiye ayrılarak yarısı tepsiye dağıtılıp bastırılır.
- Dövülen fıstığın hepsi tepsinin üzerine dağıtılır.
- Kalan kadayıf üzerine bastırılarak yerleştirilir ve orta sıcaklıktaki fırında üzeri kızarana kadar (20 dakika) pişirilir.
- Şeker soğuk suda eritilip, küçük bir limon sıkılarak kaynatılır.
- Kıvama gelince kısık ateşte bekletilir.
- Kadayıfın üzerine şerbet eşit şekilde dökülüp soğumaya bırakılır.
- Kare veya dikdörtgen şeklinde kesilerek servis yapılır.
Tel Kadayıfımız hazırdır afiyet olsun😊😋
0 Yorumlar