Kayseri Usulü Yağlama Tarifi
Yağlama


Kayseri Usulü Yağlama Malzemeleri

Hamuru için:

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1,5 su bardağı ılık su

Üzeri için:

  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak

Kıymalı harcı için:

  • 300 gram kıyma
  • 4 adet soğan
  • 3 adet yeşilbiber
  • 4 adet domates
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 fincan sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1 çay bardağı sıcak su

Kayseri Usulü Yağlama Hazırlanışı

  • Evvela lavaşlar için hamur yoğurun ve mayalamaya bırakın.
  • Kıymayı tavaya alın ve orta ateşte kavurmaya başlayın. 
  • Soğanları, biberleri doğrayıp kıymaya ekleyin. 
  • Birlikte soteledikten sonra, salçayı ilave edip kavurun.
  •  Salçayla iyice kavurduktan sonra ince doğranmış domatesleri ekleyip pişirin.
  • Suyu da ilave kaynatın.
  • Tuz ve baharatları ekleyip 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
  • Önceden hazırladığınız hamuru 10-12 eşit bezeye bölün ve pasta tabağı büyüklüğünde açın ve teflon tavada önlü arkalı pişirin.
  • Bütün bezeleri pişirdikten sonra ilkini tabağa alın. 
  • Üzerine kıymalı sostan gezdirip üzerine tekrar lavaş koyun.
  • Lavaş ve sos bitene kadar bu işlemi uygulayıp en üstüne sarımsak eklediğiniz yoğurdu döküp servis yapınız.

Kayseri Usulü Yağlamamız hazır afiyet olsun😊😋

0 Yorumlar