Kayseri Usulü Yağlama Tarifi
![]() |
Yağlama |
Kayseri Usulü Yağlama Malzemeleri
Hamuru için:
- 4 su bardağı un
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı ılık su
Üzeri için:
- 1 kase süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
Kıymalı harcı için:
- 300 gram kıyma
- 4 adet soğan
- 3 adet yeşilbiber
- 4 adet domates
- 1,5 yemek kaşığı biber salçası
- 1 fincan sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 1 çay bardağı sıcak su
Kayseri Usulü Yağlama Hazırlanışı
- Evvela lavaşlar için hamur yoğurun ve mayalamaya bırakın.
- Kıymayı tavaya alın ve orta ateşte kavurmaya başlayın.
- Soğanları, biberleri doğrayıp kıymaya ekleyin.
- Birlikte soteledikten sonra, salçayı ilave edip kavurun.
- Salçayla iyice kavurduktan sonra ince doğranmış domatesleri ekleyip pişirin.
- Suyu da ilave kaynatın.
- Tuz ve baharatları ekleyip 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
- Önceden hazırladığınız hamuru 10-12 eşit bezeye bölün ve pasta tabağı büyüklüğünde açın ve teflon tavada önlü arkalı pişirin.
- Bütün bezeleri pişirdikten sonra ilkini tabağa alın.
- Üzerine kıymalı sostan gezdirip üzerine tekrar lavaş koyun.
- Lavaş ve sos bitene kadar bu işlemi uygulayıp en üstüne sarımsak eklediğiniz yoğurdu döküp servis yapınız.
Kayseri Usulü Yağlamamız hazır afiyet olsun😊😋
0 Yorumlar