Çökertme Kebabı Tarifi
![]() |
Çökertme Kebabı |
Çökertme Kebabı Malzemeleri
- 200 gram dana biftek
- 3 adet orta boy patates
- Zeytinyağı
- Tuz, karabiber
- Bir su bardağı krema kıvamında süzme yoğurt
Sosu için;
- 1 çay bardağı domates sos
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- Bir tutam taze çekilmiş karabiber
Çökertme Kebabı Hazırlanışı
- Etleri kibrit çöpü şeklinde doğrayıp tavaya alın. Önce harlı ateşte suyunu bırakıp toplayana kadar pişirin.
- Kendini toplayan eti kısık ateşte, karabiber, az tuz ekleyip pişmeye bırakın.
- Patatesleri soyup, incecik şeritler halinde kesin. Kızgın yağda kızartın.
- Sos için tavaya tereyağı ve salçayı alıp kavurun. Domates sosu ekleyip koyulaşana kadar pişirin.
- Servis tabağına önce patatesleri alın ve üzerine yoğurdu ekleyin.
- Pişen etleri üzerine koyup, en üstüne salçalı sosu gezdirip servis yapınız.
Çökertme kebabımız hazır afiyet olsun😊😋
0 Yorumlar