Ev Tarhanası Tarifi
Ev Tarhanası Malzemeleri
- 1 kg domates
- 1 kg kırmızı biber
- 1 kg kuru soğan
- Yarım kg nohut (Pişmemiş hali yarım kg haşlayarak kullanacağız.)
- 1 kg yoğurt
- 3 yemek kaşığı tuz
- Yarım demet maydanoz
- 1 demet nane
- 5 kg un (yaklaşık)
Hazırlanışı
- Domates, soğan, biber, maydanoz ve taze naneyi ince ince doğrayın.
- 1 litre su ekleyerek iyice yumuşayıp ezilecek kıvama gelene kadar pişirin.
- Haşlanmış nohutu da ekleyerek karıştırıcı ile ezin. Süzgeçten geçirin.
- Karışımı yoğurma kabına alın, yoğurt ve tuzu ilave edip karıştırın.
- Un ile katı bir hamur yapın, cam veya çelik bir kaba koyup üzerini kapatın ve 6-7 gün bekletin.(Ne kadar bekletirseniz o kadar ekşi tadı olacaktır.)
- Her gün sabah, öğlen ve akşam hamuru karıştırın.
- Çok sulanırsa un ilave edebilirsiniz.
- Süre dolunca bir örtü veya fırın kağıdı üzerine, küçük parçalar halinde dökün.
- Biraz kuruyunca daha da ufalayın. Son olarak kevgirden geçirip gölgede iyice kurutun. Bez bir torbada muhafaza edin. İşte bu kadar...
Afiyet Olsun😊😋
0 Yorumlar