Ev Tarhanası Malzemeleri

  • 1 kg domates
  • 1 kg kırmızı biber
  • 1 kg kuru soğan 
  • Yarım kg nohut (Pişmemiş hali yarım kg haşlayarak kullanacağız.)
  • 1 kg yoğurt
  • 3 yemek kaşığı tuz
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 demet nane
  • 5 kg un (yaklaşık)

Hazırlanışı

  • Domates, soğan, biber, maydanoz ve taze naneyi ince ince doğrayın.
  • 1 litre su ekleyerek iyice yumuşayıp ezilecek kıvama gelene kadar pişirin.
  • Haşlanmış nohutu da ekleyerek karıştırıcı ile ezin. Süzgeçten geçirin.
  • Karışımı yoğurma kabına alın, yoğurt ve tuzu ilave edip karıştırın.
  • Un ile katı bir hamur yapın, cam veya çelik bir kaba koyup üzerini kapatın ve 6-7 gün bekletin.(Ne kadar bekletirseniz o kadar ekşi tadı olacaktır.)
  • Her gün sabah, öğlen ve akşam hamuru karıştırın.
  • Çok sulanırsa un ilave edebilirsiniz.
  • Süre dolunca bir örtü veya fırın kağıdı üzerine, küçük parçalar halinde dökün.
  • Biraz kuruyunca daha da ufalayın. Son olarak kevgirden geçirip gölgede iyice kurutun. Bez bir torbada muhafaza edin. İşte bu kadar... 

Afiyet Olsun😊😋

0 Yorumlar