Malzemeler

  • Süt
  • 1-2 kaşık yoğurt

Hazırlanışı

  • Yoğurt yapımı basit ve dikkat gerektiren bir iştir. En önemli etken sütün sıcaklığıdır. Sütü kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kaynatmanız yeterlidir. Mayalanmaya için en uygun sıcaklık 40-45 derecedir. Sıcak ya da soğuk olursa yoğurt tutmaz. Bunu anlamak için bizim tabirimizle "serçe parmağı taktiği" uygulanır. Süte serçe parmağınızı batırıp saniye hızında saymaya başlayın. 7'e geldiğinizde eliniz yanmaya başlar, 10'a geldiğinizde dayanamayacak olursa, sütünüz mayalanma sıcaklığına gelmiş demektir. Maya olarak kullanacağınız 1-2 kaşık yoğurdu, sütle ılıttıktan sonra kabın dibine bırakıp, çok az çırpın. Ardından kapağını kapatıp, uygun örtülerle birkaç kat lahana misali sarın. O halde oda sıcaklığında 12 saat bekletin. Süre sonunda yoğurdunuz hazırdır. Bir süre dolapta bekletirseniz kendini daha iyi toplayacaktır. Atalarımız "Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır." demişler. Siz yoğurdunuzu evde yapmazsanız , bu atasözü "Her yiğidin jelatin yiyişi farklıdır." şeklinde döner. "Bu ayarı tutturmakta zorlanırım." diyorsanız, çözümü yoğurt yapma makinesinde bulabilirsiniz. 1 litre süte 1 kaşık yoğurt karıştırın ve makineyi çalıştırın. İşte bu kadar kolay...

Afiyet Olsun😊😋


0 Yorumlar