Süt Çökeleği(Lor) Tarifi
Süt Çökeleği(Lor) Malzemeleri
- 2 litre taze günlük süt
- 3 çorba kaşığı limon suyu ya da sirke
- Tuz
Hazırlanışı
- Sütü ocağa koyun ve kaynamasını bekleyin.
- Kaynamaya başladıktan sonra içine limon suyu ya da sirkeyi döküp hafifçe karıştırın.
- Süt, pıhtılaşıp dibe çökmeye başlayacaktır.
- Oluşan yeşilimsi su iyice berraklaştığında ocaktan alın ve tülbent yardımıyla peyniri süzün.
- Süzdüğünüz su çok faydalı bir probiyotiktir, israf etmeyip cam bir şişede toplayabilir, çorbalarda kullanabilirsiniz.
- Süzdüğünüz lor peynirinin üzerine bir ağırlık koyup yarım saat bekletin. Kalan suyu süzün. Ardından tuz ekleyin, lor peyniriniz hazır.
- Dilerseniz biraz zeytinyağı, biraz baharat sürülebilir kahvaltılık haline getirebilirsiniz.
Afiyet Olsun😊😋
0 Yorumlar