Süt Çökeleği(Lor) Malzemeleri

  • 2 litre taze günlük süt
  • 3 çorba kaşığı limon suyu ya da sirke
  • Tuz

Hazırlanışı

  • Sütü ocağa koyun ve kaynamasını bekleyin.
  • Kaynamaya başladıktan sonra içine limon suyu ya da sirkeyi döküp hafifçe karıştırın.
  • Süt, pıhtılaşıp dibe çökmeye başlayacaktır.
  • Oluşan yeşilimsi su iyice berraklaştığında ocaktan alın ve tülbent yardımıyla peyniri süzün.
  • Süzdüğünüz su çok faydalı bir probiyotiktir, israf etmeyip cam bir şişede toplayabilir, çorbalarda kullanabilirsiniz.
  • Süzdüğünüz lor peynirinin üzerine bir ağırlık koyup yarım saat bekletin. Kalan suyu süzün. Ardından tuz ekleyin, lor peyniriniz hazır.
  • Dilerseniz biraz zeytinyağı, biraz baharat sürülebilir kahvaltılık haline getirebilirsiniz.
Afiyet Olsun😊😋

0 Yorumlar