Ev Yapımı Çilek Reçeli Tarifi
![]() |
| Ev Yapımı Çilek Reçeli |
Ev Yapımı Çilek Reçeli Tarifi Malzemeleri
- 4 kg çilek
- 2 kg şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Yarım limon suyu
Ev Yapımı Çilek Reçelinin Yapılışı
- Çilekleri ayıklayıp temizleyin.
- Yarısını tencereye koyup ve şekerin yarısını da eşit şekilde yayın. Kalan çilekleri de ekleyin ve kalan şekeri de eşit miktarda yayın.
- Öz suyunu salması için 1 gece boyunca kapağı kapalı şekilde serin bir ortamda bekletin.
- Suyunu salmış çilekleri ocağın üstüne alın ve orta ateşte kaynatın.
- Kaynayınca ocağın en ufak gözüne alın ve kısık ateşte yavaş yavaş pişmeye bırakın. Ara ara karıştırmayı da unutmayın.
- Çilekler yumuşayıp reçel olmaya başladığı zaman köpüğün kalmaması için az miktarda tereyağı ekleyin.
- 5-10 dakika kaynatın. Sonra yavaş yavaş suyu azalıp kıvama gelen reçele limon suyu ilave edin ve 5-10 dakika daha kaynatın.
- Reçel olduktan sonra sıcak sıcak kuru kavanozlara doldurun. Sonra kapağı iyice sıkın ve ters çevirin.
- Kapağı iyice kapanmış olan reçelleri uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Hemen yiyeceksiniz şayet, soğumadan kavanozlara koyup asla ağzını kapatmayın, yoksa küflenme yapar.
- İşte bu kadar...
Çilek Reçelimiz hazır afiyet olsun 😊😋

0 Yorumlar