Ev Yapımı Çilek Reçeli Tarifi
 Ev Yapımı Çilek Reçeli

Ev Yapımı Çilek Reçeli Tarifi Malzemeleri

  • 4 kg çilek
  • 2 kg şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Yarım limon suyu

Ev Yapımı Çilek Reçelinin Yapılışı

  • Çilekleri ayıklayıp temizleyin.
  • Yarısını tencereye koyup ve şekerin yarısını da eşit şekilde yayın. Kalan çilekleri de ekleyin ve  kalan şekeri de eşit miktarda yayın.
  • Öz suyunu salması için 1 gece boyunca kapağı kapalı şekilde serin bir ortamda bekletin.
  • Suyunu salmış çilekleri ocağın üstüne alın ve orta ateşte kaynatın.
  • Kaynayınca ocağın en ufak gözüne alın ve kısık ateşte yavaş yavaş pişmeye bırakın. Ara ara karıştırmayı da unutmayın.
  • Çilekler yumuşayıp reçel olmaya başladığı zaman köpüğün kalmaması için az miktarda tereyağı ekleyin.
  • 5-10 dakika kaynatın. Sonra yavaş yavaş suyu azalıp kıvama gelen reçele limon suyu ilave edin ve 5-10 dakika daha kaynatın.
  • Reçel olduktan sonra sıcak sıcak kuru kavanozlara doldurun. Sonra kapağı iyice sıkın ve ters çevirin.
  • Kapağı iyice kapanmış olan reçelleri uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Hemen yiyeceksiniz şayet, soğumadan kavanozlara koyup asla ağzını kapatmayın, yoksa küflenme yapar.
  • İşte bu kadar...

Çilek Reçelimiz hazır afiyet olsun 😊😋



0 Yorumlar