Evde Dondurma Tarifi
Evde Dondurma Malzemeleri
- 1 litre yağlı süt
- 200 gram toz şeker
- 1 Tatlı kaşığı doğal salep
Hazırlanışı
- Salep, iki yemek kaşığı pişmiş süt ve 1 yemek kaşığı şekerle karıştırılıp kenarda bekletilir.
- 1 litre süt ocağa alınır ve kaynamaya bırakılır, kaynamaya başladıktan sonra şeker ve salep karışımı eklenir ve kıvamlanıncaya kadar karıştırarak kaynatılır. Oda sıcaklığında(25 derecede) soğutulur.
- Bu esnada istenirse parçalanmış veya hafifçe robottan geçirilmiş mevsim meyvelerinden eklenebilir.
- Hazırlanan bu karışım derin dondurucuya konur.
- Yarım saatte bir dışarıya alınarak mikserle çırpılır veya bir yemek kaşığı ile alt üst edilir.
- Bu işleme, dondurmanın homojenliğini sağlayıncaya kadar devam edilir.
- Bu şekilde 4-5 kez karıştırıldıktan sonra donmaya bırakılır.
- Yaklaşık 5 saatte istenen kıvama gelecektir.
Afiyet Olsun😊😋
0 Yorumlar