Evde Dondurma Malzemeleri

  • 1 litre yağlı süt
  • 200 gram toz şeker
  • 1 Tatlı kaşığı doğal salep

Hazırlanışı

  • Salep, iki yemek kaşığı pişmiş süt ve 1 yemek kaşığı şekerle karıştırılıp kenarda bekletilir.
  • 1 litre süt ocağa alınır ve kaynamaya bırakılır, kaynamaya başladıktan sonra şeker ve salep karışımı eklenir ve kıvamlanıncaya kadar karıştırarak kaynatılır. Oda sıcaklığında(25 derecede) soğutulur.
  • Bu esnada istenirse parçalanmış veya hafifçe robottan geçirilmiş mevsim meyvelerinden eklenebilir.
  • Hazırlanan bu karışım derin dondurucuya konur.
  • Yarım saatte bir dışarıya alınarak mikserle çırpılır veya bir yemek kaşığı ile alt üst edilir.
  • Bu işleme, dondurmanın homojenliğini sağlayıncaya kadar devam edilir.
  • Bu şekilde 4-5 kez karıştırıldıktan sonra donmaya bırakılır.
  • Yaklaşık 5 saatte istenen kıvama gelecektir.
Afiyet Olsun😊😋

0 Yorumlar