Burma Poğaça Malzemeleri

  • Bir buçuk su bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yumurta(1 tanesinin sarısı üzerine)
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • 4-5 su bardağı un

Poğaça Üzerine

  • 100 gram tereyağı
  • Susam

Hazırlanışı

  • Hamur yoğurma kabına elenmiş unun bir miktarını koyup, ortasını havuz şeklinde açın ve ılık süt, maya ve şeker ilave edip 10 dakika bekletin.
  • Bekleyen mayaya zeytinyağı, bir yumurta ve diğer yumurtanın akını ilave edip karıştırın. Hamurun üzerini  örtün ve mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar kopartın.
  • Hamuru oval şeklinde açın. Üzerine eritilmiş tereyağı sürün.
  • Hamuru bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin ve en alttan tutarak rulo şeklinde sarıp, gül böreği gibi yuvarlayın.
  • Bütün hamura bu şekli verip yağlı fırın tepsisine alın ve yarım saat kadar tepside mayalandırın.
  • Mayalanan hamura yumurta sarısı sürün, susam serpiştirin ve önceden ısıttığınız 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.


0 Yorumlar