Burma Poğaça Malzemeleri
- 2 yumurta(1 tanesinin sarısı üzerine)
Poğaça Üzerine
- Hamur yoğurma kabına elenmiş unun bir miktarını koyup, ortasını havuz şeklinde açın ve ılık süt, maya ve şeker ilave edip 10 dakika bekletin.
- Bekleyen mayaya zeytinyağı, bir yumurta ve diğer yumurtanın akını ilave edip karıştırın. Hamurun üzerini örtün ve mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar kopartın.
- Hamuru oval şeklinde açın. Üzerine eritilmiş tereyağı sürün.
- Hamuru bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin ve en alttan tutarak rulo şeklinde sarıp, gül böreği gibi yuvarlayın.
- Bütün hamura bu şekli verip yağlı fırın tepsisine alın ve yarım saat kadar tepside mayalandırın.
- Mayalanan hamura yumurta sarısı sürün, susam serpiştirin ve önceden ısıttığınız 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
0 Yorumlar