Gül Baklavası Tarifi
Gül Baklavası Malzemeleri
- 1 yumurta
- 1 çay bardağından biraz az sıvı yağ
- Aynı miktarda süt
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 fiske şeker
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Bir su bardağı ceviz içi
- Açarken kullanılmak üzere nişasta
Üzeri için:
- 250 gram tereyağı
- Yarım su bardağı zeytinyağı
Şerbet için:
- 3 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 4 damla limon suyu
Hazırlanışı
- Yumurta ve kabartma tozu çırpılır.
- Yağ ve süt karıştırılır.
- Üzerine un, limon suyu ve bir fiske şeker ilave edilerek hamur haline getirilir ve 20 dakika kadar dinlenmeye bırakılır.
- Baklavanın içi için ceviz orta büyüklükte çekilir veya robottan geçirilir.
- Şerbet için şeker ve su konularak 10 dakika hızlı ateşte kaynatılır.
- 4 damla limon damlatılıp altı kısılarak bir daha kaynatılarak soğumaya bırakılır.
- Dinlenen hamur ufak parçalar halinde kesilip beze yapılır.
- Bezelerden biri açılıp istenilen büyüklüğe geldiğinde açılan yufka altıya bölünür.
- Parçalara ceviz serpilir. İnce bir oklavaya gevşekçe sarılarak büzüştürülür.
- Oklava çekilerek kıvrımları bozulmadan alınır.
- Yuvarlayarak gül şekli verilir.
- Tepsiye dizilir.
- Şekil verme işlemini yufkayı açar açmaz yapmalıyız. Aksi taktirde yufka şekil verme sırasında kırılabilir.
- Bütün yufkalar bittikten sonra tereyağı kızartmadan eritilip sıvı yağ karıştırılarak kaşık kaşık her dilimin üzerine gezdirilir.
- Hazırlanan tepsi 180 derecelik ısınmış fırına verilir.
- 20 dakika piştikten sonra ısı 100 dereceye düşürülüp 20 dakika daha bekletilir.
- Bu işlem baklavamızı biraz daha kıtırlaştıracaktır.
- Pişme tamamlandıktan sonra sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbet dökülür.
Afiyet Olsun😊😋
0 Yorumlar