Cümbüş Pilavı Tarifi
Cümbüş Pilavı Malzemeleri
- 3 su bardağı pirinç
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 400 gram kuzu eti
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 1 tutam maydanoz
- Sıcak su
- Tuz
Hazırlanışı
- Eti tencereye alıp , ocağın altını sonuna kadar açın. Etin renginin değişmesiyle beraber ocağın altını kısın ve eti kısık ateşle pişmeye bırakın. Pişmeye yakın tuzunu ilave edin.
- Pilav için pirinçleri iyice yıkayıp süzün ve kenarda bekletin.
- Soğanı, yemeklik şeklinde doğrayın ve havuçları da rendeleyip ayrı bir kap içerisinde bekletin.
- Tereyağını tencereye alın ve eritin.
- Yemeklik doğranmış soğanı tencereye alıp bir müddet soteleyin. Ardından rendelenmiş havuçları da tencereye ekleyip, kavurun.
- Suyu iyice süzülen pirinçleri tencereye aktarın.
- Son olarak haşlanmış nohutları ekleyip, tuzunu ilave edin.
- Malzemelerin üzerini çok az geçecek kadar su ilave ederek, pilavı pişmeye bırakın.
- Pilav pişmeye yakın, parçalara ayırdığınız eti pilava ekleyin.
- Pişen pilavı 15-20 dakika dinlendirin.
- Doğranmış maydanoz ilavesiyle servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun😊😋
1 Yorumlar
muhteşem olmuş. ellerinize sağlık :)
YanıtlaSil