Malzemeler

  • 7 adet küçük Girit Kabağı
  • Yarım fincan zeytinyağı
  • 1 adet iri soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kuru nane

Hazırlanışı

  • Kabakları yıkayıp, üst kısımlarını kapak şeklinde kesin.
  • Uygun bir kabın içerisine yeterli miktarda su ve 1 tatlı kaşığı tuz koyup kabakları içine alarak dinlendirin.
  • Bu sırada içini hazırlamak için soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alın.
  • Zeytinyağı ilave edip, biraz soteledikten sonra biber salçasını ilave edin.
  • 3-4 dakika kavurduktan sonra yemeklik doğranmış domatesleri ekleyin.
  • Biraz çevirip, toz biberleri ve pirinçleri ilave edip ve arzu ettiğiniz kadar baharat ilave edip karıştırın.
  • Hazır olan kabakların içlerini doldurup, kenarlarına bıçakla 1-2 çizik attıktan sonra tencereye alın.
  • Üzerine zeytinyağı ve çok az su gezdirip, orta ateşte pişmeye bırakın.   
  • Piştikten sonra dolmamız hazır..
Afiyet Olsun😊😋

0 Yorumlar