Malzemeler
- 7 adet küçük Girit Kabağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
Hazırlanışı
- Kabakları yıkayıp, üst kısımlarını kapak şeklinde kesin.
- Uygun bir kabın içerisine yeterli miktarda su ve 1 tatlı kaşığı tuz koyup kabakları içine alarak dinlendirin.
- Bu sırada içini hazırlamak için soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alın.
- Zeytinyağı ilave edip, biraz soteledikten sonra biber salçasını ilave edin.
- 3-4 dakika kavurduktan sonra yemeklik doğranmış domatesleri ekleyin.
- Biraz çevirip, toz biberleri ve pirinçleri ilave edip ve arzu ettiğiniz kadar baharat ilave edip karıştırın.
- Hazır olan kabakların içlerini doldurup, kenarlarına bıçakla 1-2 çizik attıktan sonra tencereye alın.
- Üzerine zeytinyağı ve çok az su gezdirip, orta ateşte pişmeye bırakın.
- Piştikten sonra dolmamız hazır..
Afiyet Olsun😊😋
0 Yorumlar