Cümbüş Pilavı Malzemeleri

  • 3 su bardağı pirinç
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 400 gram kuzu eti
  • 1 adet soğan 
  • 2 adet havuç
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 tutam maydanoz
  • Sıcak su
  • Tuz 

Hazırlanışı

  • Eti tencereye alıp , ocağın altını sonuna kadar açın. Etin renginin değişmesiyle beraber ocağın altını kısın ve eti kısık ateşle pişmeye bırakın. Pişmeye yakın tuzunu ilave edin.
  • Pilav için pirinçleri iyice yıkayıp süzün ve kenarda bekletin.
  • Soğanı, yemeklik şeklinde doğrayın ve havuçları da rendeleyip ayrı bir kap içerisinde bekletin. 
  • Tereyağını tencereye alın ve eritin. 
  • Yemeklik doğranmış soğanı tencereye alıp bir müddet soteleyin. Ardından rendelenmiş havuçları da tencereye ekleyip, kavurun.
  • Suyu iyice süzülen pirinçleri tencereye aktarın. 
  • Son olarak haşlanmış nohutları ekleyip, tuzunu ilave edin.
  • Malzemelerin üzerini çok az geçecek kadar su ilave ederek, pilavı pişmeye bırakın.
  • Pilav pişmeye yakın, parçalara ayırdığınız eti pilava ekleyin. 
  • Pişen pilavı 15-20 dakika dinlendirin.
  • Doğranmış maydanoz ilavesiyle servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun😊😋

1 Yorumlar