Cevizli Çörek Malzemeleri
- Yarım paket maya, yaklaşık 20 gram
- 1 su bardağı kıyılmış ceviz
- Üzerine sürmek için yarım su bardağı yoğurt
Hazırlanışı
- Un, yoğurt, tuz ve maya çukur bir kapta karıştırılarak hamur haline getirilir. Bu karışım en az bir saat mayalanmaya bırakılır.
- Hamur mayalanıp kabarmaya başladıktan sonra düz bir zemine serilir içerisine ceviz serpilir.
- İki tarafından kapatılan hamur, döndürülerek burgu haline getirilir ve fırın tepsisine döşenir.
- Tepsiye yerleştirildikten sonra çırpılan yoğurt, çöreğimizin üzerine sürülür.
- 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar, yaklaşık 40 dakika, pişirilir.
2 Yorumlar
blogunuza ABONE OL kısmını da ekleseniz keşke. böylece bu güzel tariflerinizi kaçırmamış oluruz.
YanıtlaSilAbone ol kısmın ekledik.
YanıtlaSil