Cevizli Çörek Malzemeleri

  • Yarım kilo un
  • Yarım paket maya, yaklaşık 20 gram
  • Tuz 
  • İki yemek kaşığı yoğurt 
  • 1 su bardağı kıyılmış ceviz
  • Sıvı yağ
  • Üzerine sürmek için yarım su bardağı yoğurt

Hazırlanışı

  • Un, yoğurt, tuz ve maya çukur bir kapta karıştırılarak hamur haline getirilir. Bu karışım en az bir saat mayalanmaya bırakılır.
  • Hamur mayalanıp kabarmaya başladıktan sonra düz bir zemine serilir içerisine ceviz serpilir. 
  • İki tarafından kapatılan hamur, döndürülerek burgu haline getirilir ve fırın tepsisine döşenir.
  • Tepsiye yerleştirildikten sonra çırpılan yoğurt, çöreğimizin üzerine sürülür.
  • 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar, yaklaşık 40 dakika, pişirilir.

2 Yorumlar

  1. blogunuza ABONE OL kısmını da ekleseniz keşke. böylece bu güzel tariflerinizi kaçırmamış oluruz.

    YanıtlaSil