Muhallebi 
Muhallebi Malzemeleri

  • 1 litre süt
  • 8-10 çorba kaşığı toz şeker
  • 25 gram margarin
  • 2 kahve fincanı pirinç unu
  • 8 tatlı kaşığı tarçın

Muhallebi Hazırlanışı

  • Yağı kızdırıp pirinç ununu bu yağda pembeleşene kadar kavurun. 
  • Şekeri ılık sütte eritin ve az ateşte, pirinç ununa devamlı karıştırarak yedirin.
  • 5-10 dakika devamlı karıştırarak pişirin. 
  • Hafifçe dibini tutturursanız, kazan dibine benzer. Ateşten indirince, 1-2 dakika kadar mikserle çırpın. Kaselere boşaltıp üzerine tarçın dökün. 
  • Soğuyunca servis yapınız.
Muhallebimiz hazır afiyet olsun😊😋

0 Yorumlar