Tencerede Soslu Tavuk Tarifi
Soslu Tavuk

Soslu Tavuk Malzemeleri

  • 1 kilogram tavuk pirzola
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam kekik
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tutam taze çekilmiş karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam kimyon
  • 1 adet kuru soğan

Soslu Tavuk Hazırlanışı

  • Tavuk etlerini zeytinyağı ve baharatlarla birlikte güzelce karıştırın. Bu şekilde mümkünse 2 saat bekletiniz.
  • Düdüklü tencereye tavuk parçalarını alın ve ortasına kuru soğanı yerleştirin.
  • Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakınız.
  • Kısık ateşte 1 saat kadar pişen tavuk etini tavaya alın ve kendi suyundan da 2-3 kaşık ilave edip önlü arkalı kızartınız.
Soslu tavuğumuz hazır afiyet olsun😊😋

0 Yorumlar