Açma Malzemeleri

  • 6 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 40 gram maya

Hazırlanışı

  • Unu yoğuracağımız kaba ekleyin ve ortasını havuz gibi açın.
  • Toz şekeri, tuzu, sıvı yağı, yoğurdu ve yumurtanın akını unun ortasına koyun.
  • Ilık su içinde erittiğimiz mayayı da una ekleyin.
  • Malzemelerin hepsi özleşene dek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurunuz.
  • Hamurdan küçük parçalar alın.
  • Ortasına bir miktar margarin koyup yuvarlayıp şekil verin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.
  • Önceden ısıtılmış 150 dereceli fırında kızarana dek pişirin.
Afiyet Olsun😊😋 

0 Yorumlar