Görsel: Patlıcan Oturtma Tarifi(6 kişilik)

Patlıcan Oturtma Malzemeleri

  • 3 adet bostan patlıcanı
  • 500 gram yağlı kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber, kimyon

Hazırlanışı

  • Patlıcanları 2 cm kalınlığında dilimleyin ve tuzlu su içerisinde 20 dakika bekletin.
  • Kıymayı tavaya alıp altını açın ve orta ateşte kavurun.
  • Kavrulup rengi dönmeye başlayınca yemeklik doğranmış soğan ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Salça, tuz ve baharatlarını ilave edip 4-5 dakika daha kavurup incecik doğranmış domatesleri ekleyin ve bu şekilde de 5 dakika pişirip ocaktan alın.
  • Suda bekleyen patlıcan dilimlerini kurulayıp kızgın yağda kızartın.
  • Kızartma işlemi bitince fırına dayanıklı bir tepsiye patlıcanlardan dizin ve üzerine birer kaşık kavurduğunuz kıymalı karışımdan alıp tekrar patlıcan kıymalı harç şeklinde 3 kat yerleştirin.
  • Patlıcan ve harç bitince, oturtmaların üzerine domates ve biber dilimi yerleştirin. Kıymalı karışımı pişirdiğiniz tavada bir tatlı kaşığı salçayı kavurup bir çay bardağı sıcak su ekleyip 12-13 dakika kaynatın ve oturtmaların üzerine gezdirin.Önceden ısıttığınız 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.


0 Yorumlar