Patlıcan Oturtma Tarifi
Patlıcan Oturtma Malzemeleri
- 3 adet bostan patlıcanı
- 500 gram yağlı kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz, karabiber, kimyon
Hazırlanışı
- Patlıcanları 2 cm kalınlığında dilimleyin ve tuzlu su içerisinde 20 dakika bekletin.
- Kıymayı tavaya alıp altını açın ve orta ateşte kavurun.
- Kavrulup rengi dönmeye başlayınca yemeklik doğranmış soğan ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.
- Salça, tuz ve baharatlarını ilave edip 4-5 dakika daha kavurup incecik doğranmış domatesleri ekleyin ve bu şekilde de 5 dakika pişirip ocaktan alın.
- Suda bekleyen patlıcan dilimlerini kurulayıp kızgın yağda kızartın.
- Kızartma işlemi bitince fırına dayanıklı bir tepsiye patlıcanlardan dizin ve üzerine birer kaşık kavurduğunuz kıymalı karışımdan alıp tekrar patlıcan kıymalı harç şeklinde 3 kat yerleştirin.
- Patlıcan ve harç bitince, oturtmaların üzerine domates ve biber dilimi yerleştirin. Kıymalı karışımı pişirdiğiniz tavada bir tatlı kaşığı salçayı kavurup bir çay bardağı sıcak su ekleyip 12-13 dakika kaynatın ve oturtmaların üzerine gezdirin.Önceden ısıttığınız 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
0 Yorumlar