Kremalı Mantar Çorbası Tarifi
![]() |
Mantar Çorbası |
Mantar Çorbası Malzemeleri
- 250 gram mantar
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 5 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Bir tutam maydanoz
Mantar Çorbası Hazırlanışı
- Mantarları incecik doğrayın.
- Soğanı yemeklik doğrayıp 1 yemek kaşığı tereyağı ile kavurun.
- Tuz ve mantarları da ekleyip kavurun.
- Üzerine su ekleyip kaynamaya bırakın.
- Unu 1 çay bardağı su ile açarak karıştırın.
- Kaynayan çorbaya unu ekleyip birlikte 5-6 dakika kaynatın.
- Karabiber, kekik ekleyip biraz daha kaynatıp ocaktan alın.
- 1 yemek kaşığı tereyağını eritip çorbanın üzerine ekleyin.
- Pul biber ve ince kıyılmış maydanoz da ilave ediniz.
Mantar çorbamız hazır afiyet olsun😊😋
0 Yorumlar