Kremalı Mantar Çorbası Tarifi
Mantar Çorbası

Mantar Çorbası Malzemeleri

  • 250 gram mantar
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 5 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Bir tutam maydanoz


Mantar Çorbası Hazırlanışı

  • Mantarları incecik doğrayın.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp 1 yemek kaşığı tereyağı ile kavurun.
  • Tuz ve mantarları da ekleyip kavurun.
  • Üzerine su ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Unu 1 çay bardağı su ile açarak karıştırın.
  • Kaynayan çorbaya unu ekleyip birlikte 5-6 dakika kaynatın.
  • Karabiber, kekik ekleyip biraz daha kaynatıp ocaktan alın.
  • 1 yemek kaşığı tereyağını eritip çorbanın üzerine ekleyin.
  • Pul biber ve ince kıyılmış maydanoz da ilave ediniz.

Mantar çorbamız hazır afiyet olsun😊😋

0 Yorumlar