Fırın Kebab Tarifi
![]() |
Fırın Kebabı |
Fırın Kebabı Malzemeleri
- 1,5 kg. kemikli ve yağlı kuzu eti
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet kuru soğan
- 1 tutam tane karabiber
- 1 tutam kimyon
- 2 adet patates
Fırın Kebabı Hazırlanışı
- Eti kuşbaşından az büyük olacak şekilde doğrayın.
- Düdüklü tencerede rengi değişene kadar kavurun.
- Yemeklik doğradığınız soğan ve salçayı da ekleyip kavurun.
- Üzerine iki bardak kaynar su ekleyin.
- Ocakta kısık ateşte pişmeye bırakın. Yumuşayınca ocaktan alın.
- Patatesleri küp şeklinde doğrayın ve pişen etin içerisine ekleyin.
- Karışımı fırına dayanıklı bir kap içerisine boşaltın ve tane karabiber serpiştirip önceden ısıttığınız 200 derece fırına alın. Patatesler pişip etler kızarana kadar pişirin.
Fırın Kebabımız hazır afiyet olsun😊😋
0 Yorumlar