Fırın Kebabı Tarifi
Fırın Kebabı

 Fırın Kebabı Malzemeleri

  • 1,5 kg. kemikli ve yağlı kuzu eti
  • 1 yemek kaşığı biber salçası 
  • 1 adet kuru soğan 
  • 1 tutam tane karabiber
  • 1 tutam kimyon
  • 2 adet patates

 Fırın Kebabı Hazırlanışı

  • Eti kuşbaşından az büyük olacak şekilde doğrayın. 
  • Düdüklü tencerede rengi değişene kadar kavurun. 
  • Yemeklik doğradığınız soğan ve salçayı da ekleyip kavurun. 
  • Üzerine iki bardak kaynar su ekleyin. 
  • Ocakta kısık ateşte pişmeye bırakın. Yumuşayınca ocaktan alın. 
  • Patatesleri küp şeklinde doğrayın ve pişen etin içerisine ekleyin. 
  • Karışımı fırına dayanıklı bir kap içerisine boşaltın ve tane karabiber serpiştirip önceden ısıttığınız 200 derece fırına alın. Patatesler pişip etler kızarana kadar pişirin.
Fırın Kebabımız hazır afiyet olsun😊😋 

0 Yorumlar