Brokoli Sufle Tarifi
![]() |
Brokoli Sufle |
Brokoli Sufle Malzemeleri
- Yarım kilogram brokoli
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 tutam pul biber
- 1 tutam toz kırmızı biber
- 1 çay bardağı kaşar rendesi
Beşamel Sos İçin:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
Brokoli Sufle Hazırlanışı
- Brokolileri ufak parçalara ayırın ve sirkeli su dolu bir kap içerisine koyun, 10-15 dakika bekletin.
- Sirkeli suyu süzüp, brokolileri tekrar yıkayın ve tencereye alıp, üzerine çok az su koyarak kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Beşamel sos için tereyağını eritin. Un ekleyip kavurun.
- Azar azar sütü ilave edin ve hızlıca karıştırarak unun topaklanmasını önleyin.
- Pişen sosa, tuz, taze çekilmiş karabiber ve bir tutam kasar peyniri ekleyip karıştırın.
- Diğer tarafta haşlanan brokoliye çok az tuz serpiştirin. Kırmızı toz biber ve pul biber ekleyip karıştırdıktan sonra fırın kabına alın
- Hazırladığınız beşamel sosu brokolilerin üzerine döküp, rendelenmiş kaşar ile kaplayın.
- Kaşarın üstüne pul biber serpiştirip üzeri kızarana kadar pişiriniz.
Brokoli suflemiz hazırdır afiyet olsun😊😋
0 Yorumlar