Brokoli Sufle Tarifi
Brokoli Sufle


Brokoli Sufle Malzemeleri

  • Yarım kilogram brokoli
  • 1 çorba kaşığı sirke  
  • 1 tutam pul biber
  • 1 tutam toz kırmızı biber
  • 1 çay bardağı kaşar rendesi


Beşamel Sos İçin:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1,5 yemek kaşığı un 
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 tutam tuz 
  • 1 tutam karabiber


Brokoli Sufle Hazırlanışı

  • Brokolileri ufak parçalara ayırın ve sirkeli su dolu bir kap içerisine koyun, 10-15 dakika bekletin.
  • Sirkeli suyu süzüp, brokolileri tekrar yıkayın ve tencereye alıp, üzerine çok az su koyarak kısık ateşte pişmeye bırakın. 
  • Beşamel sos için tereyağını eritin. Un ekleyip kavurun.
  • Azar azar sütü ilave edin ve hızlıca karıştırarak unun topaklanmasını önleyin.
  • Pişen sosa, tuz, taze çekilmiş karabiber ve bir tutam kasar peyniri ekleyip karıştırın.
  • Diğer tarafta haşlanan brokoliye çok az tuz serpiştirin. Kırmızı toz biber ve pul biber ekleyip karıştırdıktan sonra fırın kabına alın
  • Hazırladığınız beşamel sosu brokolilerin üzerine döküp, rendelenmiş kaşar ile kaplayın.
  • Kaşarın üstüne pul biber serpiştirip üzeri kızarana kadar pişiriniz.

Brokoli suflemiz hazırdır afiyet olsun😊😋

0 Yorumlar