Damla Sakızlı Kartopu Tarifi

Damla Sakızlı Kartopu Malzemeleri

  • 200 gram tereyağı
  • 1 litre süt
  • 2-3 parça damla sakızı
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı fındık
  • 1,5 su bardağı Hindistan cevizi


Damla Sakızlı Kartopu Hazırlanışı

  • Tereyağını tencerede erittikten sonra üzerine elenmiş unu ekleyin. 
  • Tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak rengi sararıncaya kadar kavurun. 
  • İyice kavrulunca, şeker, vanilya, damla sakızı ve sütü ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın. 
  • Pişen tatlıyı ocaktan alın. Biraz soğuyunca, buzdolabına kaldırın ve 2-3 saat bekletin. 
  • Dinlenen tatlıdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve ortasına fındık yerleştirin. 
  • Daha sonra kartopularını hindistan cevizine bulayıp servis edin.
Damla sakızlı kartopumuz hazır afiyet olsun😊😋

0 Yorumlar