Damla Sakızlı Kartopu Malzemeleri
- 1,5 su bardağı Hindistan cevizi
Damla Sakızlı Kartopu Hazırlanışı
- Tereyağını tencerede erittikten sonra üzerine elenmiş unu ekleyin.
- Tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak rengi sararıncaya kadar kavurun.
- İyice kavrulunca, şeker, vanilya, damla sakızı ve sütü ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
- Pişen tatlıyı ocaktan alın. Biraz soğuyunca, buzdolabına kaldırın ve 2-3 saat bekletin.
- Dinlenen tatlıdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve ortasına fındık yerleştirin.
- Daha sonra kartopularını hindistan cevizine bulayıp servis edin.
Damla sakızlı kartopumuz hazır afiyet olsun😊😋
0 Yorumlar