Bal Kabağı Tatlısı Tarifi

 Bal Kabağı Tatlısı Malzemeleri

  • 1 kilogram dilimlenmiş bal kabağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz

 Bal Kabağı Tatlısı Hazırlanışı

  • Tencereye aldığınız kabak dilimlerinin üzerini kaplayacak şekilde şeker serpin. Bu şekilde mümkünse 1 gece bekletin.
  • Bekleyecek vaktiniz yoksa, en azından seker sulanana kadar ( 2-3 saat) bekletin.
  • Şekerin çoğunluğu eriyince, ateşi açın ve kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
  • Kabaklar yumuşayınca önceden ısıtılmış, 200 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin.
  • Pişen kabakların biraz soğumasını bekleyip, servis tabağına alın ve ceviz serpiştirip servis yapın.
Bal kabağı tatlımız yenmeye hazır afiyet olsun😊😋


1 Yorumlar

  1. çok nefis olmuş ellerinize sağlık :) biraz da kaymak olacaktı şimdi şunun üzerine :)

    YanıtlaSil