Bal Kabağı Tatlısı Tarifi
Bal Kabağı Tatlısı Malzemeleri
- 1 kilogram dilimlenmiş bal kabağı
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Bal Kabağı Tatlısı Hazırlanışı
- Tencereye aldığınız kabak dilimlerinin üzerini kaplayacak şekilde şeker serpin. Bu şekilde mümkünse 1 gece bekletin.
- Bekleyecek vaktiniz yoksa, en azından seker sulanana kadar ( 2-3 saat) bekletin.
- Şekerin çoğunluğu eriyince, ateşi açın ve kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
- Kabaklar yumuşayınca önceden ısıtılmış, 200 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin.
- Pişen kabakların biraz soğumasını bekleyip, servis tabağına alın ve ceviz serpiştirip servis yapın.
Bal kabağı tatlımız yenmeye hazır afiyet olsun😊😋
1 Yorumlar
çok nefis olmuş ellerinize sağlık :) biraz da kaymak olacaktı şimdi şunun üzerine :)
YanıtlaSil